به گزارش تحریریه، پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین عکس العمل ها و واکنش های متفاوتی را در رابطه به این موضوع شاهد بوده ایم. تا قبل از شروع جنگ اوکراین ورزش در دنیا به هیچ وجه سیاسی نبود، به طور مثال فدراسیون جهانی جودو، ایران را به دلیل «دخالت سیاست در ورزش، نقض مکرر مقررات بینالمللی و اعمال تصمیمات نژادپرستانه» در عدم انجام مبارزه با ورزشکاران اسرائیلی، از هرگونه فعالیت بینالمللی محروم کرد.
ولی بعد از آغاز بحران اوکراین تاثیرات سیاست در ورزش را به عینه مشاهده کرده ایم، مانند:
- فدراسیون جهانی دو و میدانی ورزشکاران روسی را از حضور در مسابقات محروم کرد.
- بعد از گرفتن میزبانی مسابقات جهانی والیبال، رقابتهای بینالمللی شطرنج و… از روسها، خبر محرومیت فوتبال روسیه هم رسما اعلام شد! فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) و اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) رسما تیمهای ملی فوتبال مردان و زنان روسیه را تا اطلاع ثانوی از تمامی مسابقات کنار گذاشتند.
اما می توان به نکات دیگری هم اشاره کرد، استن کالیمور، بازیکن سابق تیمملی انگلیس سوالی را مطرح کرد که چرا زمانی که آمریکا به طور غیرقانونی به عراق حمله کرد، ما کارگران آمریکایی را از بریتانیا بیرون نکردیم، پس چرا روسها به دلیل محل تولدشان در روسیه از فرصت کار قانونی محروم شدند؟
در همین ارتباط هم چند روز پیش یکی از بازیکنان شاغل در فوتبال ترکیه از شعار دادن علیه روسها بهخاطر حمله به اوکراین خودداری کرد و برای آن هم دلیل آورد.
آیکوت دمیر بازیکن بازیکن تیم ارزروماسپور ترکیه که از پوشیدن تیشرتهایی که روی آن نوشته شده بود:«جنگ را متوقف کنید» امتناع کرد. وی که متولد هلند اما ترکیهای است در گفتوگو با نشریه فاناتیک ترکیه درباره اینکه چرا حاضر به تبلیغ علیه جنگ روسیه و اوکراین نشده است، گفت: «هر روز هزاران نفر در خاورمیانه قربانی میشوند. من هم بابت جنگ متأسفم و بابت درد و رنجی که به مردم بیگناه تحمیل میشود ناراحتم اما داستان این است که همانهایی که مرگ مردم خاورمیانه را نادیده میگرفتند، حالا که جنگی در اروپا به راه افتاده، اینگونه دارند علیه آن تبلیغ میکنند. من دوست ندارم این تیشرت را بپوشم، چون که نظیر چنین پیراهنی برای محکومیت جنگ علیه کشورهای خاورمیانه پوشیده نشد.»
اما در ایران هم هستند کسانی که سابقه بازی در مقابل تیمی از رژیم صهیونیستی را دارند، با آن همه جنایت در حق مردم فلسطین و ترور عزیزانی از ایران زمین تاکنون هیچگونه واکنشی از خود نشان نداده اند و حالا شده اند مدافع مردم چشم آبی و مو بلوند به گفته رسانه های غربی.
"دیوید ساکوارلیدز" (David Sakvarelidze) سیاستمدار سابق اوکراین در مصاحبه روز شنبه خود با بی بی سی گفت که تماشای فرار سفیدپوستان برای او سختتر است.
او گفت: "کشته شدن اروپاییهای چشم آبی با موهای بلوند برای من بسیار سخت است".
مجری برنامه نیز پاسخ داد: "من درک میکنم و به آن احترام می گذارم".
یک خبرنگار مستقر در لهستان "آی تی وی" انگلیس نیز در یکی از گزارش های خود گفت: "اینجا یک کشور جهان سومی در حال توسعه نیست. اینجا اروپا است".
"دانیل هانان" گزارشگر روزنامه بریتانیایی "تلگراف" و سیاستمدار سابق روز شنبه نوشت: "آنها (اوکراینیها) خیلی شبیه ما هستند، این موضوع بسیار شوکه کنندهتر است".
وی افزود:" اوکراین یک کشور اروپایی است. مردمش "نتفلیکس" تماشا میکنند و حسابهای اینستاگرامی دارند. در انتخابات آزاد رای میدهند و روزنامههای بدون سانسور میخوانند. جنگ دیگر چیزی نیست که مخصوص مردم فقیر و دور افتاده باشد. ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد".
چارلی داگاتا" خبرنگار ارشد "سی بی اس" آمریکا نیز در گزارش روز جمعه خود از تحولات اوکراین در کییف گفت: "با احترام تمام، اوکراین مانند عراق یا افغانستان نیست که چندین دهه شاهد درگیری بوده باشد".
وی افزود: "این یک کشور نسبتاً متمدن و نیمه اروپایی است – کشوری که انتظار نمیرود رویدادهای عراق و افغانستان در آن تکرار شود".
"کلی کوبیلا" گزارشگر شبکه آمریکایی "ان بی سی نیوز" روی تصاویر گروهی از مردم وحشت زده اوکراین در گزارش خود گفت: "اینها پناهجویان سوریه نیستند، اوکراینی هستند...آنها مسیحی، سفید پوست و شبیه هم هستند".
یکی از تحلیلگران شبکه "BFMTV" فرانسه گفت: "ما اینجا در باره سوری هایی که از بمباران رژیم تحت حمایت پوتین در سوریه فرار کردهاند، صحبت نمیکنیم. ما از اروپایی هایی حرف میزنیم که با اتومبیلهایی شبیه خودروهای ما برای نجات جان خود شهر و خانه را ترک میکنند".
یکی دیگر از مفسران این کانال نیز گفت: "ما شاهد پرتاب موشکهای کروز به یک شهر اروپایی در قرن بیست و یکم هستیم، انگار در عراق یا افغانستانیم. میتوانید تصور کنید؟".
یک جامعه شناس فرانسوی به این موضوع اشاره کرد که آوارگان اوکراینی از تهاجم روسیه "پناهنده" خوانده میشوند اما افغانهای فراری سال گذشته (پس از روی کار آمدن طالبان) "مهاجر" توصیف میشوند.
در هر صورت جنگ به هر نحوی بد است، اما نفاق سازمان یافته از آن هم بدتر است...
پایان/
نظر شما